Trådløst nettverk for retail

Digitaliseringen av samfunnet har gjort at den tradisjonelle detaljhandelen har fått stor konkurranse fra netthandel.
Men der det er utfordringer finnes det også muligheter, og for virksomheter innen retail ligger mulighetene nettopp i teknologien som skapte deres fremste konkurrent.

Trådløst nettverk for retail

For å overleve i en stadig mer digitalisert hverdag er retailere avhengige av å være tilstede på nett også i butikk. Ved hjelp av et stabilt og godt trådløst nettverk, kombinert med smarte lokasjonstjenester, kan digitale kanaler brukes som en forlengende arm for å berike den personlige kjøpsopplevelsen som fremdeles er detaljhandelens største styrke.

Send kunder personlige hilsener på mobilen i det de kommer inn i butikken, gi de skreddersydde tilbud basert på tidligere kjøp og preferanser, vis veien til riktig butikkhylle eller send de i retning av en ledig butikkmedarbeider.

Dette vil være med på å berike kundens opplevelse av butikken og kan bidra til økt salg.

Påvirk kundeatferd og trafikkmønster

Lokasjonstjenester er også et effektivt analyseverktøy. Ved å samle data om kunders atferd og bevegelser i butikken, kan du identifisere trafikkmønstre og bruke denne informasjonen som grunnlag når du skal gjøre strategisk planlegging for fremtiden.

Ved å spore og analysere trafikkmønstre kan du blant annet identifisere hvor kundene beveger seg (og ikke beveger seg), forbedre produktplasseringen i butikken, påvirke kundenes atferd, utforme tilbud basert på kundenes interesse og på denne måten øke butikkens konvertering og lønnsomhet.

Avhengig av å være på nett

Før du fokuserer på hvordan du kan benytte nettverk og lokasjonstjenester til å øke butikkens omsetning, må du forsikre deg om at du har et stabilt og pålitelig trådløst nettverk.

En moderne butikk inneholder en rekke virksomhetskritiske enheter som er avhengig av å være konstant koblet til nettverket, f.eks reklameskjermer, salgspunkter, kassasystemer, overvåkningskameraer etc.

I en tid der den store majoriteten betaler med bankkort, eller via kontaktløs betaling med mobilen, er noe så trivielt som å betale for varen man skal kjøpe avhengig av å være koblet til nettverket. Retailbransjen har svært korte salgssykluser, og problemer ved betaling kan være grunn nok til at en kunde i stedet velger å gå til en konkurrent.

Skreddersydde nettverksløsninger

Vi er en spisskompetanseleverandør av trådløse nettverksløsninger. Våre erfarne konsulenter kan bistå deg med å designe fleksible og skreddersydde nettverksløsninger som fokuserer på brukernes opplevelse, optimaliserer ytelse og sikrer et stabilt, trygt og pålitelig trådløst nettverk i din butikk.

Med skybasert administrasjonssystem fra vår samarbeidspartner Juniper Networks, får du tilgang til personaliserte dashbord som gir deg en komplett oversikt over alle aktiviteter på nettverket, til enhver lokasjon. Her finner du viktige data og verdifull innsikt om nettverket, kundeatferd og engasjement.

Løsningene er enkle å bruke, og effektiviserer oppgaver knyttet til daglig drift, feilsøking, problemløsning og strategisk planlegging.

Har du spørsmål om trådløst nettverk?

Fyll inn skjema for å kontakte oss. En av våre eksperter vil kontakte deg på e-post.