GIG Networks

Vi har bistått GIG Networks med å oppgraderer kjernenettet til 100 Gbps.

Rustet for fremtidens kapasitetsbehov

GIG Networks oppgraderte kjernenettet til 100 Gbps kapasitet. Oppgraderingen er gjort i samarbeid med GIG Networks partner nLogic, som har levert nettverksinfrastruktur og rådgivning til design og implementering.

Det er nå 13 år siden både nLogic og GIG Networks på hver sin kant inntok utfordrerroller i markedet. GIG Networks som leverandør av fiberbaserte internettjenester til bedriftsmarkedet, og nLogic som spisskompetanseleverandør av datakommunikasjonsløsninger. Siden den tid har begge selskapene hatt kontinuerlig vekst, og utfordrer stadig de største aktørene i Norge innen bransjen. Samarbeidet startet i 2009 med leveranse av de første Juniper Networks routerene til GIG Networks.

Thomas Amundsen, GIG Networks og Robert R. Olsen, nLogic

– Vi investerte i nye kjernerutere tidlig i 2018 og oppgraderingen til 100 Gbps har vært på planen lenge. Med teknologiskiftet vi nå er inne i var det naturlig å foreta denne oppgraderingen nå. Siden kjernenettet er basert på mørk fiber er det i utgangspunktet ingen begrensning i hastighet og kapasitet. Vi har denne gangen byttet optikk i alle Juniper Networks routerne våre slik at vi nå har 100 Gbps kapasitet i kjernen, uttaler Thomas Amundsen, daglig leder i GIG Networks.   

– Det er viktig for oss at våre kunder skal føle seg trygge på at vi er i forkant av hva de har behov for av kapasitet. Oppgraderingen til 100 Gbps muliggjør kapasitet langt over dagens behov for de fleste av GIG Networks sine kunder. Kapasitetsbehovet kan endres raskt, noe flere bedrifter fikk erfare da koronapandemien inntraff i Norge. Det er gledelig at vi nå også leverer 10 Gbps til de bedrifter som måtte ha behov for dette nå eller i fremtiden, fortsetter Amundsen.

– Vi er veldig glade for å ha med oss nLogic som kompetansepartner. Denne type partnerskap er viktig for GIG Networks og er en del av en langsiktig forretningsstrategi. Vi har utvalgte samarbeidspartnere som innehar den beste kompetansen innenfor sitt fagfelt. Dette sikrer oss i å levere best mulige tjenester til våre kunder, sier Amundsen.

– Vi i nLogic er også veldig fornøyd med partnerskapet vi har med GIG Networks, uttaler Robert R. Olsen i nLogic.

– Vi har jobbet sammen i mange år nå, blitt godt kjent med hverandre og hva vi står for. Vi er glade for tilliten vi har fått med å være leverandør av kjerneutstyr, hvor vi blant annet har levert utstyr fra vår partner Juniper Networks. Løsningen som benyttes hos GIG Networks nå, er basert på «Junos Fusion» teknologi, som muliggjør utvidelse av antall porter på routerne og ikke minst forenkler nettverksadministrasjon og drift. Det er mye som har skjedd på disse årene vi har jobbet sammen og det blir spennende å se hva fremtiden bringer, fortsetter Olsen.

– Én ting er leveransen av routere og utstyr som vi er veldig fornøyde med, men det å også ha en rådgivende partner som nLogic, har vært viktig for GIG Networks. Med nLogic på laget kan GIG Networks sine kunder være trygge på at vi er rustet for fremtiden, avslutter Amundsen.

Om GIG Networks

GIG Networks leverer fiberbaserte internetttjenester til bedriftsmarkedet. GIG Networks kan blant annet bistå med ren internett tilkobling til din bedrift, 2 lag tjenester til våre partnere eller rådgivning og administrasjon av fysisk infrastruktur for gårdeiere.

Har du spørsmål?

Fyll inn skjema for å kontakte oss. En av våre eksperter vil kontakte deg på e-post.