nLogic Summit 2024

Vi inviterer til vårt årlige arrangement nLogic Summit, 13. juni i våre lokaler på Skøyen i Oslo! Gjør deg klar for en dag spekket med faglig og sosialt påfyll, god mat og sommerfest i vår bakgård. Save the date og meld deg på allerede i dag!

 • Lokasjon

  nLogic Karenslyst Allé 20 Oslo

 • Dato

 • Pris

  Gratis

 • Type

  Seminar

Hva hvis…

Hva hvis det blir brann i datasenteret? Hva hvis du har et stort antall kunder eller brukere som trenger tilgang til mange ulike tjenester? Hva hvis du trenger riktig klokke? Hva hvis du trenger tilgang til utstyr på steder med vanskelig fysisk aksess? Hva hvis kritisk infrastruktur er robust, men ikke sikker? Vi vil belyse reelle problemstillinger knyttet til interne, åpne og kritiske nettverk, med en miks av kundecaser, tips og triks, demoer og debatt.

Agenda

Del 1 – Interne nett

09:00 Registrering

09:30 Velkommen – Anders Brækken, nLogic

09:45 Kundecase – Hva hvis det brenner i datasenteret? Sigurd Mytting, OsloMet


10:10 Ransomware i OT systemer – Kristian Samstad, Palo Alto Networks
Vi ser på angrepsvektorer for ransomware, og detonerer Locky ransomware på en OT kontroller i et system som står bak en brannmur. Dette gjøres ved først å infisere klienten, etablere en C2 kanal, og så til slutt detonere ransomware som krypterer arbeidsstasjonen. Hensikten er her å vise hvor raskt dette kan skje, og hva man skal se etter og konfigurere i brannmuren for å unngå det. 

10:35 Pause

10:50 Dataen er kryptert – hva nå? Helge Kveseth, Rubrik
Å gjenopprette etter et angrep er komplekst og tar tid. Hvordan sørger man for at backupdataen ikke inneholder skadevare slik at man blir reinfisert? Har angriperne hatt tilgang til sensitiv informasjon? Vi viser i praksis hvordan man kan verifisere dataen, drastisk redusere tiden for undersøkelser og effektivisere gjenopprettingen.

11:15 Junos tips og triks – Enkle tips for bedre nattesøvn

11:45-12:30 Lunsj

Del 2 – Åpne nett

12:30 Hva hvis du har et stort antall kunder eller brukere som trenger tilgang til mange ulike tjenester? Admir Begovic, Juniper Networks
Gjør deg klar til å ta nettverkssikkerheten til nye høyder med Access Assurance, Junipers skybaserte radius server. Bli med oss på en reise gjennom de virtuelle skyene mens vi dykker inn i et live demo miljø, der oppsett av sikkerhetstiltak er enkelt som en lek. Si farvel til rotete sikkerhetsregler og hei til problemfri beskyttelse. Stram sikkerhetsbeltet, for når det kommer til å sikre nettverket ditt, er er himmelen grensen.

12:55 Hva hvis du trenger riktig klokke?

13:20 Hva hvis du trenger tilgang til utstyr på steder med vanskelig fysisk aksess? John Svensson, Opengear
Hvordan sørger du for sikker ekstern tilgang, som muliggjør tilkobling uansett hvor du er? Vi vil vise hvordan Smart Out of Band-løsningen, med automatiseringsmuligheter, gir tilstedeværelse og nærhet til enhetene dine, og hvordan nettverksteamet på en sikker måte kan få tilgang til kritiske enheter fra et sentralt sted, for å forutse og rette på problemer uten å sende en ressurs fysisk til stedet.

13:45 Pause

Del 3 – Kritiske nett

14:00 Hva hvis det finnes hull i din bedrifts IT-sikkerhet? – Nils Johan Gabrielsen og Thomas Brodersen, nLogic

Hvis det finnes hull i din bedrifts IT-sikkerhet, blir det enkelt for kriminelle å oppdage og utnytte dem. Målet for disse cyberangriperne er klart; å utnytte sensitiv data, stanse forretningsprosesser eller presse bedriften for penger.

Bevisstheten og kompetansen innen IT-sikkerhet er ofte utilstrekkelig i norske bedrifter. Et datainnbrudd kan ramme hvem som helst, når som helst, hvor som helst, og fører vanligvis til alvorlige konsekvenser for både økonomi og omdømme. Og verst av alt, du får ingen advarsel før det er for sent…

14:15 Kundecase – Hva må man ta hensyn til når man bygger et kritisk nett? Rino Andrè Snapa, Norsk helsenett SF


14:40 Pause

15:00 Paneldebatt

Robust men ikke sikkert?

 • Det globale Internett, teknisk og geopolitisk – Erling Aronsveen
 • Utbygging av kritisk infrastruktur – Johan Grönlund, Infinera
 • Nye datasentre i Norge; Hvilke scenarier tar de høyde for? – Eidsiva Bredbånd
 • Er ikke alle nett kritiske? – Nkom

Workshops

15:45-17:15

Vi setter opp ulike workshops, hvor du velger hva du vil delta på, og kan være med å styre innhold ut fra hva du lurer på.

15:45

 • Arista
 • Infinera
 • Opengear
 • Palo Alto Networks

16:30

 • Juniper Networks
 • Smartoptics
 • Kentik
 • Rubrik

17:15 Grillbuffet i bakgården

18:30 Underholdning og bakgårdsfest

Ønsker du mer informasjon?

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål til vår Summit.