nLogic Tech&Takeaway 18. juni 2020

Mikrosegmentering og policybasert applikasjonssikring

NSM* anbefaler at man etablerer oppdeling i soner med ulike behov for kommunikasjon, eksponering, funksjon og roller. Mikrosegmentering etablerer slike soner, og sikrer at et angrep ikke kan spre seg fritt på innsiden av brannmuren.

nLogics fjerde Tech&Takeaway-webinar ble gjennomført den 18. juni 2020 kl 10:00 - 11:15. Denne gangen var tema mikrosegmentering og policybasert applikasjonssikring, presentert av Marius Holmsen fra Nutanix. Opptak av webinaret finner du her.

Agenda:

Fra skallsikring til policybasert applikasjonssikring
Ser sikkerheten ut som et egg: «Hardt på utsiden men litt mykt inni»? Da er det tid å bygge sikkerheten rundt applikasjonene, og ta i bruk automatisering. Marius Holmsen forklarer hvorfor vi bør endre fokus fra perimeter-sikkerhet til å bygge sikkerheten rundt applikasjonene, og hvordan dette kan forenkles med policies.

Mikrosegmentering gjort enkelt – Tech og Designtips
Enkelhet er nøkkelordet i alle Nutanix-produkter. Det gjelder også Nutanix Flow, som er løsningen for mikrosegmentering. Nutanix Flow er innebygget i Nutanix-løsningen og kan aktiveres på minutter, samt betjenes av enhver som forstår nettverk og infrastruktur. Ingen ukelange kurs er nødvendige her. Marius Holmsen forklarer hvordan sikkerheten bør designes og hvordan teknikken fungerer bak kulissene.

Speaker: Marius Holmsen, Solutions Architect Network & Security, Nutanix Norge

*NSMs grunnprinsipper for IKT-sikkerhet

Nutanix Flow

Lever enkel, granulær, policy-basert applikasjonssikkerhet og VM-segmentering med Nutanix Flows intuitive interface og fleksible policy.

Nutanix Cloud Bundle

nLogic kan levere bransjens mest avanserte løsning for hyperkonvergert infrastruktur, med Nutanix Enterprise Cloud. Løsningen gir enklere administrasjon av infrastruktur, provisjoneringer og oppgraderinger med ett enkelt klikk, og har innebygget sikkerhet. Med Nutanix Cloud Bundle får kunder en enkel inngang til sin egen Enterprise Cloud, med en veldig gunstig inngangspris.

Nutanix Flow

Mikrosegmentering er et av de viktigste tiltakene man kan gjøre for å hindre/begrense angrep, som for eksempel løsepengevirus. Det er også blant tiltakene som NSM anbefaler. Poenget er å gjøre sikkerheten applikasjons-fokusert (Application-aware), heller enn å kun bygge perimetersikkerhet, som vi tradisjonelt har gjort med brannmurer.