Digitalisering i offentlig sektor

Digital grunnmur og smidig skybruk

Samfunnet endres gjennom digitalisering, også i offentlig sektor. Kommuner, utdanning og helse - alle jobber målrettet. Nøkkelfaktorer for suksess er en grundig strategi, samt forankring hos og involvering av ansatte. Etableringen av en digital grunnmur er like viktig: data må være tilgjengelig på tvers av fagsystemer, og skytjenester må kunne samordnes og sikres som en helhet.

nLogic gjennomførte et spennende og innholdsrikt webinar, hvor du fikk høre om Høyskolen Kristianias digitaliseringsreise, digitalisering i offentlig sektor, med bygging av en digital grunnmur og smidigere bruk av sky, den 22. oktober kl 12:30 - 14:00. Under finner du opptak av webinaret.

nLogic @ KiNS-tech 2020

nLogic er tildelt en speakerslot på årets KiNS-tech, som i år kjøres online 16. - 17. november. Vårt innlegg er satt opp 16. november kl 10:30 - 11:00

Digital sikkerhet i offentlig sektor

Webinaret er gjennomført, du finner opptak og link til slider lenger ned på siden. nLogic inviterte til et webinar om digital sikkerhet for offentlig sektor den 25. november kl 12:30 - 14:00. I dette webinaret gikk vi gjennom: Moderne prinsipper for IT-sikkerhet Myndighetenes anbefalinger Kjente angrep i Norge – forstå hva som skjedde Hva må vi ha i verktøykassen.

Security Hands-on Lab

Beklager, påmeldingen er nå stengt. Vi kommer til å sette opp dette igjen på et sendere tidspunkt, følge med i vår event-kalender for mer informasjon, eller meld deg på vårt nyhetsbrev så mottar du invitasjon. nLogic inviterer til Security hands-on lab den 14. januar kl 12:30 - 15:30, hvor du lærer hvordan viktige deler av NSM sine retningslinjer kan implementeres på en enkel måte. 

Agenda:

Høyskolen Kristiania sin digitaliseringsreise.
Gjesteinnlegg fra Leder av IT-utviklingsavdelingen ved Høyskolen Kristiania, Morten S. Henriksen.

Morten S. Henriksen forteller om Høyskolens digitaliseringsprosjekt, hvor målet var å oppnå en smidigere studentreise, redusere manuelle oppgaver og sikre smartere bruk av data, for å understøtte forretningen. Du får høre om høyskolens strategi og styrevedtak samt hvordan IT-utviklingsavdelingen har etablert sin digitale grunnmur. Denne grunnmuren er en moderne api-basert tjenesteplattform, som legger til rette for rask tilgang til data og utvikling av nye tjenester, på tvers av systemer.


Smartere bruk av sky for offentlig sektor. 
Løsningsrådgiver offentlig sektor, Ulf Rasmussen, Nutanix Norge.

Skyen er en buffet der man forsyner seg etter på behov, heller enn en reise til en enkelt destinasjon. I realiteten spres IT-systemer over flere ulike skytjenester og noe blir igjen lokalt. Skytjenestene er sentralt i den digitale grunnmuren, men administrasjon og sikring er ofte ikke samordnet. Nutanix har nylig lansert løsninger som gjør det nå enklere å få kontroll på både kostnader, sikkerhet og administrasjon av skyløsninger, enten disse er hos Microsoft, lokalt eller i en god kombinasjon, med det beste fra flere leverandører.

Ulf Rasmussen har lang erfaring med offentlige kunder og forteller her hvordan mange av utfordringene nå kan løses enklere.

Morten S Henriksen
Morten S. Henriksen
Leder IT-Utvikling
Høyskolen Kristiania

 

Ulf Rasmussen-sort-hvitt1
Ulf Rasmussen
Enterprise Cloud Advisor
Nutanix Norge