Digital sikkerhet i offentlig sektor

25. november 2020

Webinaret er gjennomført, du finner opptak og link til slider lenger ned på siden.
nLogic inviterte til et webinar om digital sikkerhet for offentlig sektor den 25. november kl 12:30 - 14:00.
I dette webinaret gikk vi gjennom:

  • Moderne prinsipper for IT-sikkerhet
  • Myndighetenes anbefalinger
  • Kjente angrep i Norge – forstå hva som skjedde
  • Hva må vi ha i verktøykassen.

Jobber du med digitalisering, da må du ha forståelse for IT-sikkerhet. Ikke alle detaljer, men prinsippene og verktøyene som legger til rette for gode valg. Du må vite at den digitale grunnmuren blir sikker – og det samme for løsningene som bygges på denne. Sikkerhet kan ikke implementeres i etterkant.

Agenda:

Digitalisering basert på ZERO Trust – det er tryggest! Last ned presentasjon

Ikke stol på noen: «Zero Trust» - det er en nødvendig tilnærming i IT-sikkerhet. Men zero trust er ikke bare en knapp du trykker på eller en løsning du implementerer. Det er en strategi som hjelper til med å forhindre datainnbrudd, ved å fjerne tillitskonseptet fra en organisasjons nettverksarkitektur. Fredrik Borchsenius, Senior Løsningsarkitekt fra CloudNorway, tar oss gjennom hva Zero Trust er og enkle steg for hvordan du tar strategien i bruk. 

Hva er egentlig et angrep? 
Hva skjedde i de kjente norske angrep og hvordan gikk hackerne frem? For å beskytte oss må vi forstå trusselen! Morten Authen, Senior Systems Engineer i Nutanix Norge, er tidligere sikkerhetsansvarlig, og tar utgangspunkt i angrep vi kjenner. Dette for å forklare hvordan angrepet bygges opp og utføres. Morten forklarer videre NSMs prinsipper for IT-sikkerhet og ser på hvordan disse kan implementeres i datasenteret.

Fra skallsikring til policybasert applikasjonssikring med mikrosegmentering
Ser sikkerheten ut som et egg: «Hardt på utsiden men litt mykt inni»? Da er det tid å bruke mikrosegmentering til å bygge sikkerheten rundt applikasjonene, og ta i bruk automatisering. Morten Authen forklarer hvorfor vi bør endre fokus fra perimeter-sikkerhet til å bygge sikkerheten rundt applikasjonene, og hvordan dette kan forenkles med policies.

Backupløsningen er den siste forsvarslinjen! Last ned presentasjon
Når alt annet går galt, trenger man en backupløsning som gjør at en raskt kan gjenopprette til normal drift. Salvatore Buccoliero, Channel SE Nordics & Baltics i Rubrik snakker om hvilke krav du bør stille til din backupløsning, for å sikre at den faktisk fungerer når du trenger den.

Digitalisering i offentlig sektor

Samfunnet endres gjennom digitalisering, også i offentlig sektor. Kommuner, utdanning og helse - alle jobber målrettet. Nøkkelfaktorer for suksess er en grundig strategi, samt forankring hos og involvering av ansatte. Etableringen av en digital grunnmur er like viktig: data må være tilgjengelig på tvers av fagsystemer, og skytjenester må kunne samordnes og sikres som en helhet.

nLogic @ KiNS-tech 2020

nLogic er tildelt en speakerslot på årets KiNS-tech, som i år kjøres online 16. - 17. november. Vårt innlegg er satt opp 16. november kl 10:30 - 11:00

Security Hands-on Lab

Beklager, påmeldingen er nå stengt. Vi kommer til å sette opp dette igjen på et sendere tidspunkt, følge med i vår event-kalender for mer informasjon, eller meld deg på vårt nyhetsbrev så mottar du invitasjon. nLogic inviterer til Security hands-on lab den 14. januar kl 12:30 - 15:30, hvor du lærer hvordan viktige deler av NSM sine retningslinjer kan implementeres på en enkel måte.