Effektiv og bærekraftig plattform med Juniper Enterprise Routing

Kunstig intelligens (AI), cloud og andre digitale innovasjoner kan hjelpe virksomheten med å optimalisere drift, men en utfordring som ofte oppstår er Wide Area Network (WAN).

Kunstig intelligens (AI), cloud og andre digitale innovasjoner kan hjelpe virksomheten med å optimalisere drift, men en utfordring som ofte oppstår er Wide Area Network (WAN).

Mange bedrifter blir ofte holdt igjen av gamle nettverk som er for rigide, ineffektive eller bruker mer energi enn nødvendig. Dette fører til høye CO²-utslipp og avfall, samt forsinker planlagt utvikling og prosesser for økt effektivitet.

Vår partner Juniper Networks har som mål å skape fleksible og bærekraftige nettverk og kan vise til mer enn to tiår med innovasjon innen ruting og systemer. Et nettverk som fremmer digital transformasjon fremfor å hindre den. Juniper Enterprise routing bruker intensjonsbasert automatisering og dynamisk selvoptimalisering for å levere best mulige brukervennlighet. Dette gir virksomheten et nettverk som er mer pålitelig, sikrere og høytytende grunnlag for å møte de skiftende behovene, til en lavere kostnad, med lavere energiforbruk og utslipp.

Nylig kunngjorde Juniper Networks dere AI-Native Networking Platform (AIOps) som dekker hele porteføljen til Juniper. Plattformen utnytter avanserte algoritmer og maskinlæring for å forutse og reagere på nettverksutfordringer i sanntid. Ved å samle inn og analysere data fra hele nettverket, identifiserer plattformen potensielle trusler og flaskehalser før de blir et problem.

Juniper Enterprise Routing: Fremtidens WAN i dag

Virksomheter som driver store, distribuerte nettverk, er klar over hvilke utfordringer tradisjonelle WAN-er byr på. Selv blant ledende globale og nasjonale bedrifter er WAN vanligvis preget av

 • Eldre arkitekturer som er dårlig egnet for private og hybride skyapplikasjoner – et stort problem når 62 prosent av bedriftene planlegger å bruke hybride skyer innen 2028 [1].
 • Høyt strømforbruk og høye klimagassutslipp, noe som gjør det vanskelig å oppfylle bærekraftsmålene som 57 prosent av bedriftene har forpliktet seg til [2].
 • Ineffektiv manuell nettverksdrift som tar for lang tid, koster for mye og fortsatt ikke klarer å identifisere de fleste nettverksproblemer før de påvirker brukerne [3].

Etter hvert som disse utfordringene øker, så vil virksomheter nærme seg et punkt der det å utsette WAN-moderniseringen blir et av de mest risikofylte valgene de kan ta.

Risikoen ved å utsette nettverksmoderniseringen, i tall.
Risikoen ved å utsette nettverksmoderniseringen, i tall.

Med Enterprise Routing porteføljen fra Juniper Networks, kan virksomheten få en ny type nettverk som løser dagens største WAN-utfordringer, samtidig som det gir et mer fleksibelt og effektivt grunnlag for dagene som kommer.

Juniper Enterprise Routing leverer:

 • Opplevelsesorientert automatisering: Juniper-rutere forenkler automatiseringen for å levere bedre opplevelser for både brukere og IT. Med intensjonsbasert automatisering og innebygd aktiv kvalitetssikring verifiserer nettverket kontinuerlig at det leverer den overlegne applikasjonsopplevelsen som IT hadde til hensikt og som brukerne forventer.
 • Bærekraft gjennom design: Juniper leverer betydelige bærekraftsinnovasjoner på tvers av rutingsporteføljen. Vi kan hjelpe bedrifter med å oppfylle Environmental, social og governance (ESG) forpliktelser, samtidig som vi reduserer strømforbruket og driftskostnadene dramatisk.
 • Bevist ytelse: Juniper tilbyr en av bransjens mest pålitelige rutingsporteføljer, og leverer førsteklasses ytelse, pålitelighet og sikkerhet i stor skala.

Automatisering gjort enkelt

Alle virksomheter som driver et WAN i stor skala, ønsker å automatisere nettverksdriften. Bare en liten andel har allerede gjort det, hovedsakelig på grunn av de høye kostnadene og kompleksiteten ved å integrere automatiseringsverktøy. Det finnes en annen tilnærming, ved å integrere intensjonsbasert automatisering i selve nettverket. Løsningene vi tilbyr er erfaringsbaserte plattformer for bedriftsruting gir følgende fordeler:

 • Med intensjonsbasert automatisering kan IT-avdelingen programmere tilkobling én gang, og nettverket kan kontinuerlig overvåke og optimalisere seg selv for å levere i henhold til intensjonen.
 • Innebygd aktiv kvalitetssikring måler kvaliteten direkte på dataplanet, validerer at nettverksapplikasjonene fungerer som de skal og gjør det mulig å løse hendelser 50 prosent raskere.
 • Automatisert administrasjon for enheter reduserer tiden det tar å ta i bruk nye enheter og andre brukstilfeller fra timer til minutter.
 • Autonom kapasitetsoptimalisering muliggjør støtte for høyere trafikkbelastninger med samme rutingsinfrastruktur, noe som reduserer TCO med opptil 27 prosent sammenlignet med ingen automatiseringsteknologi[7].

Bærekraft gjennom nettverksdesign

Vår partner Juniper Networks er bransjeledende innen bærekraft, og har forpliktet seg til netto nullutslipp innen 2040. Vi forventer at deres rutingsløsninger kommer til å ha stor påvirkning, med bakgrunn i dere innovasjon innen «silicon and chassis» som leverer høy effektivitet i store nettverk.

Ved å erstatte eldre systemer så kan virksomheter oppnå:

 • Opptil 77 prosent lavere strømforbruk[4]
 • Opptil 90 prosent bedre plassutnyttelse[5]
 • Opptil 49 prosent mer effektivt silisium[6]
 • Opptil 70 prosent bedre kapasitetsutnyttelse[7]

Juniper Networks har gjort en rekke tiltak for å redusere elektronisk avfall og har forlenget levetiden på deres rutere, i tillegg til at de støtter nye krav i takt med at virksomheter utvikler seg. Et eksempel på dette er den ny ACX-plattformen 7509, som har en forventet levetid på 12 år, som er mer enn det dobbelte av tradisjonelle rutere [4]

Økt ytelse

Operatører av store og komplekse nettverk har lenge stolt på at Juniper Networks sine rutere leverer eksepsjonell gjennomstrømning og sikkerhet i stor skala. Med deres nye Enterprise Routing-portefølje gir den samme dokumenterte ytelsen til virksomhetens WAN.

Med et bredt utvalg av ruterplattformer og formfaktorer fra Juniper Networks, kan bedrifter nå håndtere alle WAN-brukssituasjoner – fra private WAN-backbone- og edge-lokasjoner til sammenkobling av datasentre, skyen og internett.

På alle lokasjoner kombinerer Juniper høy gjennomstrømning og skalering med innovativ URL-filtrering og DDoS-beskyttelse, samtidig som det er økt forbedring av energieffektiviteten.

Nettverksløsninger bygget for fremtiden

Juniper Networks utvider kontinuerlig erfaringsbaserte automatisering, bærekraft og ytelse ytterligere inn i virksomheten, gjennom deres pågående utvikling av ruting. Uavhengig bruksområde du trenger å støtte, uansett hvordan virksomheten utvikler seg, så er Juniper Enterprise Routing fleksibelt og et bærekraftig nettverksfundament for virksomhetens transformasjon.  

Kilder til artikkel

[1] Hewlett Packard Enterprise. From Hybrid Cloud By Accident to Hybrid Cloud By Design.

[2] Deloitte. Deloitte CxO Sustainability Report 2022.

[3] Juniper Networks. Juniper Networks survey of 400 North American companies. November 2019.

[4] ACG Research; the TCO and Environmental Benefits of the Juniper Networks Cloud Metro Solutions

[5] Juniper Power Calculator; Juniper MX10008

[6] Juniper internal test results of Express 4 and Express 5 ASICs

[7] ACG Research 5-Year TCO Estimate; Juniper Paragon Pathfinder