The Gathering 2023

Aktuelt

The Gathering 2023 nærmere seg med stormskritt og endelig er TG tilbake i Vikingskipet. Tech:Net er godt i gang med planlegging av årets nettverksdesign og du kan lese alt om det her.

Hver påske samler The Gathering flere tusen deltakere i Vikingskipet til et av verdens største datatreff, der deltakere konkurrerer i grafikk, musikk, koding og spill.  The Gathering valgte i 2015 nLogic som hovedsamarbeidspartner, og for første gang ble nettverksutstyr fra Juniper Networks brukt til nettverksdesign. Når vi nå er i 2023 er det fortsatt nLogic og Juniper Networks som leverer nettverket på TG. Årets store nyhet er at nLogic også leverer det trådløse nettverket basert på Juniper Mist sin plattform.

nLogic har siden 2015 levert kant, distribusjon- og kjerneutstyr til TG, i samarbeid med vår partner Juniper Networks. I flere år har nLogic levert en totalløsning som inkluderer rådgivning av design og implementering, samt kursing og kompetanseoverføring innenfor Juniper og Junos. Med bakgrunn i valg av Juniper Mist som trådløst nettverk har det også blitt gjennomført workshops for å øke kompetansen og sikre at Tech-Crew har full kontroll.  


Årets trådløse nettverk med Juniper Mist

nLogic og tech-crew i TG hadde tidligere i år en workshop med fokus på design og implementering av det nye trådløse nettverket på TG. Årets løsning for det trådløse nettverket baserer seg på teknologi som gjør at arkitekturen og driften av nettverket er mindre kompleks enn tidligere, noe som gir store fordeler når flere tusen enheter skal benytte seg av det trådløse nettverket. Med Juniper Mist får TG muligheten til å skreddersy dashboard basert på deres nettverksinfrastruktur, som vil forenkle både driften, overvåking og gi bedre forutsigbarhet for alle deltagere.  


Nettverksdesign TG23

Årets nettverksdesign bygger videre på designet og erfaringene fra TG19. Det har blitt gjort noen justeringer for å oppgradere årets nettverk som kan oppsummeres i korte trekk: 

  • Gjøre alt av L3 på MX480 som vil stå fysisk plassert på tele (derav nytt navn r1.tele).
  • Utskutte distribusjonsswitcher fra ringen for å redusere behov for mange lange parallelle kabelstrekk (eksempelvis d1.bird)
  • Aggregering av uplinkene til distribusjonsswitchene på gulvet med 2 stk QFX5120 i taket (d1.roof) for å redusere fiberstrekk til taket.
  • Et SRX4600 cluster for å gjøre NAT av ymse og litt eksperimentering.
  • Fjerner ring noden som normalt stod på tele.
  • En av VC-distribusjonsswitchene på gulvet blir basert på EX4300-48MP. Denne skal håndtere uplinkene til tilsvarende switcher på bordene. Denne vil få 2x40G uplink til taket. På tegningen heter denne d8.floor, men det er ikke sikkert den vil stå fysisk der den er tegnet inn.
nLogic-TheGathering-nettverksdesign
Mer detaljer om nettverkdesignet fra TG19 finner du her.


Første datatreff med 10G på bordene?

The Gathering var tidlig ute med gigabit til deltagerne og vil nå også være tidlig ute med høyere hastigheter. I år stiller Juniper Networks med noen få enheter av EX4300-48MP svitsjer som støtter 2,5GbE, 5GbE og 10GbE. Flere deltakere stiller med hovedkort og laptoper som kommer med nettverkskort som har NBASE-T støtte, noe som gir muligheten til å oppnå en linkhastighet på 2,5G, 5G og 10G. The Gathering vil nærmere annonsere hvilke plasseringer som har muligheten til økt båndbredde, men en ting som er sikkert er at at det skal bli spennende å se hvor utbredt utstyret som benyttes på TG er.

The Gathering har allerede mottatt utstyret fra Juniper Networks som skal brukes på årets arrangement og er i full gang med testing. En oppsummering av hvordan dette gikk finner du på Tech:net.

nLogic og Juniper Networks ser frem til et spennende samarbeid og gleder oss til å være med på TG23.


Relaterte artikler

00Nation

nLogic leverer nettverket til 00Nation, i samarbeid med Juniper Networks
Karoline G. Johnsen 2. juni 22

Nettverket på Eldorado e-sport- og gamingsenter

nLogic leverer LAN- og WLAN-løsning til Eldorado e-sport- og gamingsenter. Nettverket på Eldorado skal benyttes til blant annet online gaming, influencere skal kunne streame og det skal også produseres live-sendinger. nLogic leverer et fleksibelt og fremtidsrettet nettverk, som møter disse behovene. Nettverket må kunne endres fra en dag til en annen, fra eksempelvis et stort antall brukere i forbindelse med arrangementer, til et LAN en annen dag. Det stilles høye krav til kapasitet og lav latency.
Karoline G. Johnsen 26. aug 20

nLogic leverer nettverket til Eldorado e-sport senter. Blir Norges største og unikt i europeisk sammenheng.

I august 2021 (hvis corona restriksjonene tillater det) gjenåpnes Eldorado kino til Norges største e-sport- og gamingsenter. Eldorado blir et permanent senter, som med sitt underholdningstilbud og en dedikert arena for e-sport, blir unikt også i europeisk sammenheng.
Karoline G. Johnsen 11. okt 20