Hva er ansible?

Ansible er et fleksibelt automatiseringsverktøy- og rammeverk som muliggjør konfigurasjonsstyring og endringshåndtering i både stor og liten skala.
Det kan brukes som en byggekloss i provisjoneringssystemer og orkistreringssystemer, inkludert cloud-baserte systemer.
Ansible er åpent, ikke-properitært, godt dokumentert, og støtter ett bredt spekter av både server- og nettverksutstyr.

Ansible som et fleksibelt automatiseringsverktøy

Ansible sin tilnærming til provisjonering er å beskrive en systemstatus, og provisjonere konfigurasjon til klient for å oppnå ønsket systemstatus. Med grupperingsmulighetene i Ansible kan man strukturere slik at man sender konfigurasjon til en spesifikk node, modell, region eller hva annet man måtte ønske.

Der mange andre verktøy er avhengig av at det installeres agenter på klienter og properitære transportprotokoller, bruker Ansible NETCONF over SSH til å bære kommunikasjonen. Det gjør det enkelt å ta i bruk, og få sikkerhetsrestriksjoner må endres. Videre trenger man ikke å kjøre Ansible fra en sentral server, det kan kjøres rett fra laptopen på farta.

Ansible playbooks skrives i språket YAML, et enkelt og oversiktlig språk. En Ansible playbook er en tekstfil som definerer en eller flere oppgaver som Ansible skal utføre mot en eller flere mottakere.

Les mer her

Juniper Networks og Ansible

Juniper Networks, en av nLogic sine partnere, har automatisering som et av sine satsningsområder. De har av den grunn valgt å implementere NETCONF over SSH, noe som gir Ansible en standardisert og sikker måte å kommunisere med Juniper-plattformen på. Juniper Networks har offisielle moduler inkludert i Ansible, og har et godt utvalg av eksempler og moduler fritt tilgjengelig. Det gjør veien til å begynne med konfigurasjonsstyring og provisjonering via Ansible enkel, og gjør Juniper Networks sine produkter til trygge valg som byggeklosser i ett kraftig og fremtidsrettet nettverk.

Relaterte artkler: