Trådløst nettverk for undervisningsinstitusjoner

Undervisningsinstitusjoner har brukere som stiller høye krav til det trådløse nettverket, samtidig som det ofte er begrensede IT-ressurser til å administrere det.
Derfor er det kritisk å få på plass et enkelt, effektivt og brukervennlig system.

Trådløst nettverk for undervisningsinstitusjoner

Hver dag finner om lag 300.000 norske studenter veien til landets universiteter og høgskoler. Med seg har de gjerne bærbare datamaskiner, nettbrett, mobiler og nå også smartklokker, som alle skal kobles til institusjonens trådløse nettverk.

Det trådløse nettverket er en av de viktigste komponentene i ethvert universitets kritiske infrastruktur, og antallet enheter som er tilkoblet nettverket øker kontinuerlig.

Majoriteten av dagens studenter har vokst opp med internett som en naturlig forlengelse av deres hverdag. For dem er det å være på nett like naturlig som å spise og drikke, og de stiller derfor høye krav til nettverket på skolen. Samtidig har mange undervisningsinstitusjoner begrensede ressurser, og det er ofte relativt små IT-team som har ansvaret for å sikre driften av skolens nettverk.

Kravstor kundegruppe

Som undervisningsinstitusjon har du en kundegruppe som må tilfredsstilles hver eneste dag. Studenter forventer ikke bare å kunne benytte seg av tjenestene og verktøyene skolen tilbyr, men også eksterne tjenester de besøker via skolens nettverk på fritiden.

Universiteter og høgskoler blir hvert år rangert ut i fra elevenes helhetlige opplevelse, og mangelfull nettverksdekning gir gjerne negative utslag i disse vurderingene. I ytterste konsekvens kan dette bidra til synkende popularitet, færre søknader om studieplass og svekket økonomi.

Derfor er det helt essensielt å få på plass et solid og pålitelig trådløst nettverk som gir studenter rask og enkel tilgang til nettet, uavhengig av hvor de befinner seg på campus.

Komplekst nettverksoppsett

Undervisningsinstitusjoner har gjerne svært komplekse nettverksoppsett, med en rekke soner og områder som skal dekkes.

Auditorier, grupperom og klasserom trenger naturligvis optimalt trådløst nettverk. I tillegg beveger studenter seg mellom foajeen, kantinen, lesesalen og biblioteket.

For å sikre en god brukeropplevelse for både studenter og ansatte ved institusjonen er det avgjørende å få på plass et trådløst nettverk som til enhver tid er stabilt slik at alle kan bruke det uten problemer. I tillegg er du avhengig av et godt analysesystem som gir deg verdifull informasjon og innsikt om hvor studentene befinner seg når de kobler seg på nettet, hvilke aksesspunkter som har størst belastning, og hvordan klientene bruker nettverket.

Effektive løsninger

Opplevelsen til kundens brukere står sentralt i nLogics tilnærming til nettverksoppsett. Vi designer våre løsninger for å møte organisasjonens spesifikke behov, slik at de kan tilby hver enkelt bruker en god opplevelse.

Basert på behov hos kunden, komponerer vi trådløse nettverk som eksempelvis tar høyde for økt belastning på enkelte aksesspunkter, og som justerer kapasiteten i definerte soner, basert på det aktuelle behovet der og da.

Vi tilbyr også full kontroll og oversikt over utviklingen gjennom en skybasert administrasjonsplattform, fra vår partner Juniper Networks. Her får man tilgang til effektive verktøy for håndtering av data, drift av nettverket, feilsøking og problemløsning.

Smarte lokasjonstjenester

Vi tilbyr også BLE-teknologi (Bluetooth Low Energy) fra vår partner Juniper, drevet av Mist AI.

Med smarte lokasjonstjenester har du mulighet til å tilfredsstille alle behov studentene har, både de umiddelbare og behov de kanskje ikke visste at de hadde.

Gjennom de Bluetooth-aktiverte lokasjonstjenestene kan studenter f.eks automatisk laste ned dagens presentasjon i det de går inn i et auditorium, eller de kan få løpende oppdateringer om tilgjengeligheten på studierom og lignende gjennom en portal (i form av en app på mobilen eller nettbrettet).

Har du spørsmål om trådløse nettverk?

Fyll inn skjema for å kontakte oss. En av våre eksperter vil kontakte deg på e-post.