En enklere og sikrere backupløsning

Lagrer data uforanderlig (immutable backup)

Sikkerhetskopiering og gjenoppretting kan gjøres betydeligere enklere enn tidligere. Med mer automatisering følger lavere eierskapskostnader og større fleksibilitet.

Alle er enige om at sikkerhet er et helt avgjørende element, også når det gjelder IT. Men hvordan kan selskapet ditt holde dataene sikre og trygge på en enkel måte, som krever lite administrasjon? nLogic, i samarbeid med teknologipartneren Rubrik, tilbyr en autonom løsning som gir umiddelbar gjenoppretting av data, og som er sømløst integrert med offentlige skyer som AWS og Azure.  Det innebærer at man enkelt kan migrere data til og fra offentlige skyer.

"Vi har fokusert på å gjøre det enkelt. Sikkerhetskopiering og gjenoppretting kan være en svært tungvint prosess, med behov for mange ressurser. Vår visjon har vært å gjøre dette så enkelt som mulig, med få feilkilder og lite behov for administrasjon. Rubriks løsning gjør det enkelt å komme i gang, og i stedet for en rekke manuelle operasjoner håndterer vårt system dette autonomt. Det går av seg selv", sier Filip Verloy, som er Field Chief Technology Officer i Rubrik. 

Selskapet er verdensledende på å håndtere data i hybridskyer, og vant «best of show» under VM World i 2017 og 2018. I år vant de også gull for sikkerhet med sin Radar SaaS-løsning.

 

Eliminerer trusler
Ransomware, eller løsepengervirus, er et hett tema for øyeblikket. Begrepet innebærer at innhold i et virtuelt miljø blir kryptert og gjort utilgjengelig for eieren, som deretter blir krevd for løsepenger.

"Vi ser at ondsinnede hackere ofte går etter backup-dataene først, slik at den er utilgjengelig når de så angriper originalfilene. Rubriks siste VM er uforanderlig, vi håndterer backup-dataene hos oss slik at verken interne eller eksterne prosesser kan skade den. Det finnes ingen måte å kryptere eller ødelegge data på. Dersom du blir rammet av et angrep, kan du innhente filene og applikasjonene i løpet av sekunder, og gå rett tilbake til arbeid", sier Verloy.  

"Det samme gjelder dersom bedriften angripes innenfra, for eksempel av en avskjediget ansatt som vil hevne seg ved å kryptere filer. I sånne tilfeller er det også enkelt å gjenopprette data", forteller han.

Maskinlæring ligger til grunn for automatisering
Ulike systemer krever ulike grader av beskyttelse. Det er disse valgene som ligger til grunn for hvordan Rubrik kan forenkle den daglige driften. "Der både konfigurasjon og daglig oppfølging av backup-rutiner har vært forbundet med betydelig grad av manuell jobb, gjøres dette betraktelig enklere i Rubrik: De ønskede SLA-nivåene etableres og knyttes mot de respektive systemer og datasett. Når dette er gjort brukes maskinlæring og automatisering for å gjennomføre backup-prosessene, på best mulig tidspunkt, innenfor de gitte SLA-nivåene. Forretningen vil få dekket sitt behov, mens den manuelle jobben med daglig drift i høy grad bortfaller", forklarer Lau Sørensen, som er Business Development Manager i nLogic.

Rubrik er blant de hurtigst voksende teknologibedriftene i verden, og har i øyeblikket 1300 ansatte. Tidligere styreleder og administrerende direktør i Cisco, John Chambers, har nylig gått inn i styret i selskapet. Cisco opplevde en eventyrlig vekst under hans ledelse, og Chambers regnes som en av de mest toneangivende investorene i Silicon Valley. Han har uttalt at han tror Rubrik vil bli en av de heteste aksjene i det neste tiåret.

"Rubrik har i løpet av kort tid forandret markedet for sikkerhetskopiering", konstaterer Lau Sørensen.  

Les hvordan den finske serviceprovideren, Telia Cygate, reduserte sin RPO med 83 % ved hjelp av Rubrik.

Telia Cygate Rubrik.pdf


 

 

 


nLogic
Etablert i 2007, av godt erfarne aktører med bakgrunn fra noen av Norges ledende IT-selskaper. Har spisskompetanse innen design, implementering og vedlikehold av nettverks- og datasenterløsninger. Leverer til kunder som bygger og utvikler bredbåndsnett, telekom-nettverk og datasenter, samt kunder med kritiske nettverk. 
Transform your datasenter. Transform your business.
 

Rubrik
Dataadministrasjons-selskap basert i Palo Alto, California, USA. Grunnlagt i desember 2014. Spesialiserer seg på blant annet sikkerhetskopiering og gjenoppretting, rettet mot bedrifter som driver hybridmiljømiljøer. Selskapet har mottatt en rekke utmerkelser, som «best of show» under VM World i 2017 og 2018. Rubrik ble utpekt som leder i Gartners Magiske Kvadrant for datasenter backup og gjenoppretting i 2020. 
 

Rubrik-1