Relatert

nLogic leverer nettverket til Eldorado e-sport senter. Blir Norges største og unikt i europeisk sammenheng.

I august 2021 (hvis corona restriksjonene tillater det) gjenåpnes Eldorado kino til Norges største e-sport- og gamingsenter. Eldorado blir et permanent senter, som med sitt underholdningstilbud og en dedikert arena for e-sport, blir unikt også i europeisk sammenheng.

helge_arne_eldorado (2)
Helge Lunde, Eldorado og Arne Giæver, nLogic.

E-sport er en av verdens raskest voksende idretter og har modnet kraftig de siste årene i Norge. Dette gjenspeiles i medieavtaler, nasjonale e-sportsturneringer og internasjonale mesterskap. Gründeren av Eldorado e-sport senter, Helge Lunde, så et behov for en dedikert arena for både toppen, bredden og fansen av norsk e-sport og gaming.

nLogic er valgt som nettverksleverandør, og skal levere LAN- og WLAN-løsning til Eldorado.

For Helge Lunde ble nLogic raskt et naturlig valg.

- I konkurranse med flere leverandører ble nLogic valgt rett og slett fordi de var best. nLogic har med sin partner Juniper Networks allerede bidratt inn mot gaming miljøet, med leveranse av nettverk og samarbeid med The Gathering i flere år. Jeg har satt pris på den støtten som har kommet fra nLogic, i prosess med testing av utstyr, servicegrad og kompetanse. nLogic har pekt seg ut som en svært attraktiv samarbeidspartner. Allerede fra det tekniske løsningsforslaget ble presentert, ble nLogic et naturlig valg. Det er også veldig spennende at nLogic benytter Mist på trådløs siden, som med sin AI drevne plattform kan tilby mer enn et tradisjonelt trådløst nettverk, og åpner opp for flere muligheter for Eldorado.

Nettverket på Eldorado skal benyttes til blant annet online gaming, streaming for gaming-personligheter og produksjon av live TV-sendinger. nLogic leverer et fleksibelt og fremtidsrettet nettverk, som møter disse behovene. Nettverket må kunne endres fra en dag til en annen, fra eksempelvis et stort antall brukere i forbindelse med arrangementer, til et LAN-party en annen dag. Det må også kunne tilpasses fremtidig vekst og brukerbehov. Det stilles høye krav til kapasitet og lav latency.

Nettverksløsningen består av kant, distribusjon og kjerneutstyr fra nLogics partner, Juniper Networks, samt trådløst nettverk basert på komponenter fra Mist Systems (eid av Juniper Networks). Med Mist får Eldorado en meget innovativ og fremtidsrettet løsning, som gir fordeler både for brukerne og administratorene, med mulighet for å etablere tjenester som eksempelvis «user engagement», og klient monitorering basert på AI. nLogic har levert en totalløsning, med kursing og kompetanse innenfor Juniper og Junos, rådgivning til design og implementering, samt konsulentbistand under implementasjon, og supporttjenester.  

- Det er ekstra spennende for nLogic å levere til et prosjekt som Eldorado, med tanke på brukerne av dette senteret. Vi ser på Eldorado både som et viktig tilbud til ungdom og alle spillinteresserte, men også et tilbud som treffer et stort behov i markedet. Tiden er nå moden for at det blir tilrettelagt for et samlingspunkt for e-sport utøvere og gamere i Norge, og dette vil nLogic være en del av, uttaler Arne Giæver i nLogic. 


Om nLogic
nLogic har spisskompetanse innen design, implementering og vedlikehold av nettverks- og datasenterløsninger. Vi leverer til kunder som bygger og utvikler bredbåndsnett, telekomnettverk og datasenter, samt til kunder med kritiske nettverk. Vi tilbyr konsulenttjenester innenfor alle faser, samt opplæringstjenester via kurs og tilpassede seminar.

Om Eldorado
Etter ombygging, gjenåpnes gamle Eldorado Kino til et hjem for alle med et hjerte for e-sport og gaming i Norge. Eldorados formål er å drifte et dedikert underholdningssenter, med tilbud innen esport, gaming og digital underholdning. Senteret vil ha en egen arena for gjennomføring av turneringer, sceneunderholdning og ulike arrangement, som skaper unike opplevelser for toppen, bredden og fansen av norsk esport og gaming. Her kan fansen se sine helter i aksjon eller bli underholdt av kjente youtubere og gaming-personligheter. Med Norges største samling av høyspekkede gaming-PCer og tilgang på et uendelig antall spill, kan man på egenhånd dyrke gaming-interessen eller leve seg inn i virtuelle verdener. 


 

Kontaktpersoner:

Arne-Giaever-nLogic
Arne Giæver
Key Account Manager, nLogic
M: 93 05 54 28
E: arne.giaver@nlogic.no
karoline g. johnsen
Karoline Johnsen
Markedsansvarlig, nLogic
M: 91 59 33 86
E: Karoline.johnsen@nlogic.no