Nutanix gir smartere bruk av IT-budsjettet

Relatert

Smartere bruk av IT-budsjettet

nLogic satser tungt på fremtidens datasenter, og samarbeider med noen av de ledende teknologiprodusentene i bransjen. Nutanix sine hyperkonvergerte løsninger gir de samme fordelene som med en skytjeneste, men med sikkerheten og kontrollen som kommer med et eget datasenter.


Bedre ytelse, mer fleksibilitet, lavere eierskapskostnader og opp mot 80 prosent mindre tid på å administrasjon. Det er noen av gevinstene med Nutanix nye IT-infrastruktur, som transformerer kundens datasenter til en egen intern sky. Kunden kan velge når det er ønskelig å bruke ressurser i den interne og den offentlige skyen, og kan fritt flytte mellom de to etter behov.

Country Manager i Nutanix Norge, Kjell-Einar Anderssen, trekker fram et eksempel med en butikk som har salgstopper til jul og påske, og påfølgende stor belastning på systemene i disse periodene: "Dersom bedriften skulle bygget infrastruktur internt for å håndtere disse to periodene, ville den stått ubrukt resten av året. I en sånn situasjon vil en hybridsky være svært effektiv. Man kan håndtere den vanlige lasten i den private skyen, og så bruke den offentlige til peak-belastningen. Dersom bedriften skulle bruke den offentlige skyen hele året, ville det bli veldig dyrt. Det er mye mer kostnadseffektivt å bruke det som en avlastningstjeneste", sier han.

Datakraften der beslutninger tas
Nutanix sine løsninger gjør det mulig for bedrifter og organisasjoner å bygge og drive en kraftig multisky-arkitektur. Selskapets Enterprise Cloud-programvare integrerer private, offentlige og distribuerte skymiljøer. En distribuert sky innebærer at data og applikasjoner deles mellom flere systemer, som også kan befinne seg i forskjellige geografiske områder. "Med en distribuert sky får du datakraften ut der beslutningen skal tas. Eksempelvis må produksjonsmiljøer, som fabrikker, ha sin sky ut der produksjonsprosessen foregår", sier Anderssen.
 

Office-headway-537308-unsplash

IT som en ressurs
Avansert maskinlæringsteknologi reduserer komplekse oppgaver til ett enkelt klikk. Denne brukervennlige driften av infrastruktur og applikasjoner fjerner også behovet for spesialiserte IT-team. "Det betyr ikke at noen skal miste jobben. IT-personellet kjenner bedriften godt og kan bruke sin kompetanse til å skape nye verdier i selskapet, og gjøre det mer konkurransedyktig", sier Sørensen. 

Ser endring allerede
Forenkling er et viktig begrep i de nye løsningene. Mye tid og penger er lagt ned i å gjøre administrasjon og oppgradering av infrastruktur og applikasjoner lettere. Dette gjøres nå enkelt, med få klikk, og uten nedetid. Det reduserer eierskapskostnadene med inntil 60 % og gir en hurtig tilbakebetaling av investeringen. 

Nutanix sin IT-infrastruktur leveres ferdig, og er oppe og går i løpet av få timer. nLogic merker allerede en sterk økning i etterspørselen for denne type løsninger. "IT handler i dag om å skape nye tjenester og utvikling. Hvordan det gjøres, hvilke duppeditter man bruker, bør ikke IT-sjefene være opptatt av. Den tiden er forbi", sier Sørensen. 

 


nLogic
Etablert i 2007, av godt erfarne aktører med bakgrunn fra noen av Norges ledende IT-selskaper.
Har spisskompetanse innen design, implementering og vedlikehold av nettverks- og datasenterløsninger. Har ansatt fem nye medarbeidere med lang og bred erfaring med Nutanix sine løsninger i Norge, for å levere best mulig kompetanse og profesjonalitet til sine datasenterkunder. nLogic innehar høyeste partnernivå hos Nutanix.
Transform your datasenter. Transform your business.

Nutanix
Programvareselskap som leverer hyperkonvergert infrastruktur. Ble grunnlagt i 2009 av Dheeraj Pandey, Mohit Aron og Ajeet Singh. Nådde en verdivurdering på 1 milliard dollar i 2013. Ble i 2018 satt som leder i Gartners Magiske Kvadrant for hyperkonvergert infrastrukturLes mer

nutanix