GPON & 10G XGS-PON

GPON og 10G XGS-PON er fiberoptiske tilgangsteknologier som tillater bredbåndsleverandører å tilby høyhastighetsforbindelser til abonnentene sine ved hjelp av en passiv optisk infrastruktur.

GPON

GPON (Gigabit Passive Optical Network) er en punkt til multipunkt teknologi som kobler en optisk linjeterminal (OLT) til mange optiske nettverksterminaler (ONTer) eller optiske nettverksenheter (ONUer). Et GPON nettverk bruker passive splittere mellom ONT og ONT for å dele bølgelengden slik at alle ONTer på fiberen kan se den. GPON standarden spesifiserer en enkelt GPON port kan splittes i 128 deler (kunder), mens det normale er å splitte i enten 32 eller 64 deler (kunder). GPON bruker separate bølgelengder for å overføre og motta trafikk (1490nm i nedstrøms og 1310nm i oppstrøms retninger).

10G XGS-PON

XGS-PON er en oppdatert standard for Passive Optical Networks (PON) som kan støtte høyere hastighet 10 Gbps symmetrisk dataoverføring og er en del av familien av standarder kjent som GPON. GPON står for Gigabit PON eller 1 Gigabit PON. “X” i XGS representerer tallet 10, og bokstaven “S” står for symmetrisk, XGS-PON = 10 Gigabit Symmetrisk PON.

Vi hjelper deg med GPON og 10G XGS-PON

Vårt team av eksperter er klare til å hjelpe deg med å velge den rette fiberoptiske løsningen for dine behov. Vi skreddersyr og tilpasser arkitektur slik at du kan levere bredbåndstjenester med høy hastighet og som er pålitelig.

Våre partnere på GPON og 10G XGS-PON

Juniper Networks logo.
Adtran logo.

Juniper Unified PON

Juniper sin Unified PON-løsning kombinerer hastighet og intelligens for å levere en overlegen bredbåndsopplevelse med lynraske nedstrøms- og oppstrømshastigheter. Løsningen fra Juniper skiller seg ut ved å benytte 10G XGS-PON optikk i ACX Routere som virtuel OLT (vOLT) integrert i Junos OS og Subscriber Management (BNG).

Adtran GPON/XGS-PON

Med Adtrans GPON-teknologi kan du oppleve øyeblikkelig nedlasting og opplasting av filer, sømløs strømming av 4K/8K videoer og ubegrenset flerspillerunderholdning. Adtrans XGS-PON gir deg symmetriske hastigheter på opptil 10 Gbps – en kraftpakke for dine mest krevende digitale aktiviteter.
SDX 6000 Series of software-defined optical line terminals (OLTs) består av åpne og disaggregerte enheter som støtter et bredt spekter av PON-standarder, inkludert 10G Combo PON, XGS-PON og GPON.

Ønsker du å vite mer om våre GPON & 10G XGS-PON?

Fyll inn skjema for å kontakte oss. En av våre eksperter vil kontakte deg på e-post.