På tide med en oppgradering?

Relatert

10 tegn på at du bør oppgradere infrastrukturen

Siden 90-tallet har 3-lags infrastruktur i datarommet vært standarden. Sant nok - det var revolusjonerende den gang da, men løsningen har ikke den skalerbarheten, fleksibiliteten eller smidigheten en moderne organisasjon trenger for å være konkurransedyktig i dag. IT-avdelingen kan ikke lenger bruke tiden sin inne på serverrommet - de må levere innovasjon og nyskapning som understøtter forretningen. Dermed kan ikke selskaper lenger stole på infrastruktur som er "god nok". 

Er du allerede er moden for anskaffelsen av kraftig, framtidsrettet infrastruktur? Eller trenger du et lite dytt eller gode argumenter for å komme dit? Les her for å finne ut av om din IT-infrastruktur er på overtid.


1. Du betaler fortsatt for virtualisering

Virtualisering er grunnleggende teknologi, og for mange IT-ledere en forretningsnødvendighet. Når virtualisering er så viktig som det er, hvorfor er det så dyrt? Produsentene tar seg godt betalt for virtualisering fordi de kan, men du trenger ikke akseptere det. Virtualisering burde være inkludert i infrastrukturen, ferdig snakket! 
 

2. Du tilbringer flere helger på serverrommet enn hjemme

Spiser infrastrukturen av din fritid? Hyperkonvergert infrastruktur eliminerer behovet for å sitte "barnevakt" på serverrommet døgnet rundt - du kan ta tilbake helgene dine.
 

3. Du har fått "kostnadssjokk" litt for mange ganger

En av de tingene som brukte å være attraktivt med 3-lags infrastruktur, var at kostnadsnivået var attraktiv. Det var den gang da - nå er det en stor sannsynlighet for at du er kjent med disse kostnadene:

  • Supportkostnader
  • Lisenskostnader
  • Oppgraderingskostnader
  • Administrative kostnader
  • Kostnader knyttet til datarom: lokale, strøm og kjøling
  • Kostnader ved å leie inn spesialister
  • Kostnader knyttet til provisjonering av lagring

Kostnaden ved kun å holde ditt gamle miljø i gang vil i det lange løp spise opp IT-budsjettet ditt. Test denne interaktive TCO/ROI-kalkulator og finn ut hvor mye du kan spare på å bytte til hyperkonvergert infrastruktur i stedet (Spoiler alert: Det er mye!).
 

4. Du er avhengig av spesialister

Er ditt IT-miljø komplekst, med stort behov for spesialistkompetanse? Da er det på tide med en oppgradering til enkelheten du får med hyperkonvergert - spesialister blir til generalister, og du sparer penger. 
 

5. Du sliter med å holde på folk

Har du oversikt over arbeidsmengden til dine ansatte? Er arbeidsdagen deres full av langtekkelige og kjedelige arbeidsoppgaver knyttet til drift og administrasjon av infrastrukturen? Kjedsomhet kan drive ansatte vekk - det er ikke rart at selskaper som bruker gammeldags infrastruktur sliter med å holde på sine ansatte. Hyperkonvergert infrastruktur bare virker. Den har innebygget automasjon og selvbetjening, så dine ansatte kan fokusere på interessante, spennende, og forretningsstøttende prosjekter, som gir dem utfordringer og ny kunnskap. Vinn - vinn!


6. Du vet ikke hvor du skal snu deg når problemer oppstår

Med tradisjonell 3-lags arkitektur opererer du med separate servere, lagringsnettverk, lagring og virtualisering. Dette øker kompleksiteten. Hvis noe går galt med disse systemene, vet du hvilket konsoll du skal logge deg på, og hvem du skal kontakte? Eller må du bruke dyrebar tid på å lete? Slik er det ikke med hyperkonvergert infrastruktur. Ved å samle alt i en enkel plattform vil du effektivisere operasjoner, konsolidere viktige elementer, redusere datasenterets fotavtrykk, og ta kontroll over hele miljøet gjennom ett enkelt grensesnitt.


7. Du må være synsk

“Hva tror du at du har behov for om 5 år?” Hvis ditt beste anslag er for høyt, har du kastet penger ut av vinduet. Hvis ditt beste anslag er for lavt, må du rasjonere ressursene. Selv hvis du er heldig og treffer blink med ditt beste anslag, så vil du likevel ha ekstra ressurser tilgjengelig i dag, mens behovet først kommer om noen år. Hvis din infrastruktur krever at du er synsk, så er det på tide å gjøre en ny evaluering av din strategi. Hyperkonvergert infrastruktur gir deg muligheten til å betale for det du bruker, ved å kjøpe de nodene du har bruk for i dag og legge til nye når du trenger det. Og det er sånn det burde være!


8. Du bruker 80% av tiden din på administrasjon

Og kun 20 % på innovasjon. Det er ikke bare tidkrevende, men det spiser opp den tiden du kunne brukt på nye, smarte løsninger som understøtter forretningen. Dine konkurrenter  får muligheten til å få et forsprang på deg. Derfor bør din infrastruktur levere automasjon og selvbetjening, samt kunne skalere sømløst, med kostnader som følger behovet. Da kan du fokusere på alt annet enn å sitte barnevakt for serverparken. 


9. Du drømmer om skyen, men klarer ikke å komme deg dit

Uansett om du dagdrømmer om offentlig, privat eller hybrid sky - 3-lags infrastruktur er rett og slett ikke laget for å ta deg dit. Hvorfor? Enterprise Cloud for Dummies forklarer dette enkelt.


10. Du går inn på serverrommet og har umiddelbart lyst til å snu

Kabel-rot, server-racks på størrelse med industri-kjøleskap, og meter på meter av det. Selv om serverrommet ditt kan være et fint sted å leke gjemsel på, så er ikke kompleksiteten noe å strebe etter. 


Er det ikke på tide å rydde opp?

Nå er du utstyrt med 10 talende punkter, på tide å presentere hyperkonvergens for teamet ditt? Ta en titt på e-boken Building a Business Case for HCI for å få flere gode argumenter du kan ta videre.

Ta også gjerne kontakt med oss i nLogic, våre ansatte har spisskompetanse på Nutanix hyperkonvergerte infrastruktur, og vi kan hjelpe deg med å finne den løsningen du trenger i dag.

Topp 20 spørsmål om HCI

Prøver du å forstå hva hyperkonvergert infrastruktur er, og hvordan det kan endre ditt datasenter? Last ned rapporten the Top 20 Hyperconvergence Questions.

Hva er hyperkonvergert infrastruktur?

Tradisjonell 3-lags infrastruktur, med separat lagring, lagringsnettverk og server, klarer ikke lenger å møte de voksende behovene for rask leveranse av nye, smarte applikasjoner. I stedet utgjør det barrierer for endring, framskritt og innovasjon, ved å øke kompleksiteten i alle steg, fra bestilling til utrulling og administrasjon.

Nutanix Community Edition

Du har mulighet til å teste Nutanix sin teknologi gratis - teknologien som mange av verdens største datasentere kjører på.