Nokia annonserer oppkjøp av Infinera

Nokia kunngjorde 27. juni 2024 at de har inngått avtale om oppkjøp av Infinera, en global leverandør av optiske nettverksløsninger.

Nokia kunngjorde den 27. juni 2024 at de har inngått en bindende avtale om å kjøpe Infinera for omtrent 2,3 milliarder dollar. Dette nye partnerskapet vil gi et solid grunnlag for å styrke posisjonen innen optiske nettverk og sette fart på produktutviklingen.

Som Nordens største Infinera-partner ser vi med positivitet på Nokias oppkjøp av Infinera. Vi ønsker å forsikre våre kunder om at vårt engasjement for å levere førsteklasses løsninger og tjenester forblir uendret. Vårt samarbeid med kundene våre vil fortsette som før, og vårt dedikerte team vil fortsette å levere den samme høye standarden for support og støtte som forventes av oss, sier Erlend Bonesvoll, CEO for nLogic Group.

Bonesvoll understreker at oppkjøpet gir muligheter for ytterligere innovasjon og forbedring av optiske nettverksløsninger. «Dette oppkjøpet kan bidra til å styrke teknologiske kapabiliteter og gi våre kunder tilgang til enda bedre produkter og tjenester,» sier han.

«Vi ser frem til å følge utviklingen og jobbe sammen med Infinera for å sikre at våre kunder drar nytte av de positive endringene dette oppkjøpet kan medføre

Hovedpunkter fra pressemeldingen

Nokia og Infinera ser en betydelig mulighet i å slå seg sammen, for å akselerere utviklingen av nye produkter og løsninger til fordel for kundene. Transaksjonen er sterkt i tråd med Nokias strategi, ettersom den forventes å styrke selskapets teknologilederskap innen Fixed Networks, IP Networks og Optical Networks. 

Oppkjøpet vil styrke Nokias posisjon innen optiske nettverk, spesielt i Nord-Amerika hvor Infinera har en betydelig tilstedeværelse. Dette vil utfylle Nokias sterke posisjoner i APAC, EMEA og Latin-Amerika. Videre vil oppkjøpet fremskynde Nokias strategiske mål om å diversifisere kundebasen og ekspandere innen enterprise-markedet.

David Heard, CEO i Infinera:
Vi er veldig begeistret for verdien vi vil bringe til våre globale kunder sammen. Vi tror Nokia er en utmerket partner, og sammen vil vi ha større skala og dypere ressurser til å sette tempoet for innovasjon og møte raskt skiftende kundebehov i en tid hvor optikk er viktigere enn noen gang.”

Oppkjøpet er godkjent enstemmig av styrene i både Nokia og Infinera, og er forventet å bli fullført i løpet av første halvdel av 2025, med forbehold om godkjenning fra Infinera-aksjonærene og nødvendige regulatoriske myndigheter.

Det at David Heard, CEO i Infinera fokuserer betydelig på produktutviklingen innen optiske nettverk i pressemeldingen ser vi på som veldig positivt. De siste årene har vi lagt merke til at det har vært økt behov for optiske fiber i markedet, for å få optimal utnyttelse av nettverket.

Vi ser optimistisk på 2025, uavhengig av denne bransjeutviklingen. Har du spørsmål ber vi deg ta kontakt med oss, vi vil fortsette å holde deg oppdatert.

Kilde: https://www.infinera.com/press-release/nokia-to-acquire-infinera/

Har du spørsmål?

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss for mer informasjon.