Junos tips og triks

Mini USB-porten som console

Hvordan bruke mini USB-porten som console samt andre console-tilpasninger.

Enkelte tviholder på gamle PCer med RS232 port for å slippe USB til RS232 dingser. For de som ikke er så heldige (uheldige?) så har Juniper utstyrt en del av de nyere JUNOS-produktene med console via USB. Dette gjelder blant annet EX2200, EX2300, EX3400, EX4300 samt SRX300 serien.

For å kunne bruke mini-USB porten som console må du legge inn linjene nedenfor i konfigurasjon. Legg merke til at det er auxiliary-porten som skal konfigureres og at JUNOS må restartes før du kan ta i bruke USB-consolet og at RJ45-console porten mest sannsynlig ikke vil fungere etter omstarten.

system { 
    ports { 
        auxiliary port-type mini-usb; 
    } 
}

USB console-porten er fysisk en mini-USB port og for en PC framstår den på samme måte som de ikke så populære USB til RS232 dingsene. For Windows brukere har Juniper en egen driver. Linux brukere trenger ikke å installere noe som helst og porten vil typisk dukke opp som /dev/ttyUSB0

Det er også mulig å gjøre andre tilpasninger, som f.eks å bruke en egen authentication-order for brukere som forsøker å logge inn via console. Hvis du f.eks ønsker at brukere som logger inn via SSH skal autentiseres mot RADIUS men at brukere som logger inn via console skal autentiseres lokalt, så kan du bruke følgende:

system {
    authentication-order radius;
    ports {
        auxiliary authentication-order password;
    }
}